Trump se va întâlni cu Putin la întâlnirea G20 de săptămâna viitoare

Președintele SUA Donald Trump se va întâlni cu președintele Rusiei Vladimir Putin saptămâna viitoare la un summit în Germania care îi aduce în sfârșit pe cei doi lideri față în față. Anunțul a fost făcut de ambele administrații.

Americanii au încercat să diminueze importanța întâlnirii, una dintre cele 9 pe care Trump le va avea cu președinți de state în decursul celor 2 zile ale întâlnirii șefilor de state din G20 de la Hamburg.

„Nu va fi diferit de discuțiile cu oricare altă țară” a declarat H.R. McMaster, consilierul lui Trump pe securitate națională. „Nu există o agendă anume. Vor discuta orice va dori președintele”.

Cu toate acestea întâlnirea cu Putin nu poate fi ca orice altă întâlnire: începutul președenției lui Trump este marcat de acuzațiile interferenței rușilor în alegeri – pe de o parte – și SUA se află pe muchie de cuțit în relațiile cu Rusia, fiind la un inch distanță de conflict direct, mai puțin în Ucraina, dar aproape inevitabil în Siria.

Doar acum câteva zile (pe 28 iunie) Lavrov a amenințat SUA că armata rusă va răspunde „cu demnitate” și „proporțional” în cazul unui nou atac al SUA asupra Siriei în urma acuzațiilor recente ale americanilor că sirienii pregătesc un nou atac chimic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *