SUA și Canada își avertizează cetățenii să părăsească Venezuela

Joi, guvernul SUA a dat ordin ca familiile angajaților ambasadei sale din Venezuela să părăească țara pe măsură ce criza politică se întețește înaintea unui vot controversat care poate însemna sfârșitul total al democrației în Venezuela. De asemenea, Canada și-a avertizat cetățenii să renunțe la călătoriile neesențiale și a făcut apel deja ca cetățenii canadieni să părăsească Venezuela.

Venezuela este o țară în care socialismul a distrus statul, hiperinflația a ajuns la peste 1000%, companiile străine au fost alungate și politicienii populiști au dus țara pe marginea prăpastiei eliminând orice urmă de capitalism și democrație. În încercarea disperată de a se menține la putere, guvernul socialist a organizat un vot prin care va încerca modificare constutiției. Opoziția a cerut însă populației să protesteze împotriva votului și pentru menținerea unui stat de drept.

Zilnic au loc manifestari împotriva președintelui Maduro care sunt înăbușite însă de forțele de ordine care nu dau înapoi de la agresarea și chiar uciderea protestatarilor. Până în prezent, conform procurorilor, peste 100 de persoane au murit în proteste. Duminică sunt așteptate lupte de stradă între protestatari și forțele de ordine fidele președinelui socialist.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *