SEC-ul își lansează divizie cibernetică care va monitoriza ICO-urile

SEC a anuntat pe 25 septembrie doua initiative menite sa intareasca monitorizarea actiunilor cibernetice care pot pune riscuri asupra investitorilor de retail. Si ca orice organizatie birocratica care vrea sa rezolve o problema, a infiintat un nou departament intitulat pompos Cyber Unit. Evident, mai bine il intitulau Crypto Unit deoarece SEC-ul nu e deloc total strain de activitatea „cibernetica”, tranzactiile in ziua din astazi avand probabil 99.99% in mediul cibernetic.

Descrierea activitatii Cyber Unit-ului este extrem de amuzanta: „focusarea pe schemele de maniulare a pietei care implica informatii false raspandite in mediul electronic si media sociala”. Pai in primul rand ar trebui sa inceapa cu marile trusturi de presa care pompeaza mereu in actiuni si in bonduri, creand iluzia unei reveniri economice solide care nu mai prezinta niciun risc. Sau poate ar trebuie sa se focuseze pe directorii de banci care una declara si alta fac. De ex, Jamie Dimon pe de o parte spune ca bitcoin este o frauda, pe de alta cumpara bitcoin.

In continuarea bullet-urilor pe care CU se va focusa gasim: „Hacking to obtain material nonpublic information”. Oare cat de ironica sa fie aceasta tentativa, de vreme ce in SUA sunt hacuite bancile mai usor ca calculatoarele copiilor care descarca jocuri piratate. Recentul hack Equifax – echivalentul unei Irma pe plan financiar – a demonstrat ca in SUA, bancile nefiind pedepsite isi permit sa fie neglijente cu protectia datelor. Datele a 60% dintre americani au fost aruncate in aer si mii de oameni vor avea probleme imense din aceasta „neglijenta”. Poate insa ironia suprema este faptul ca tocmai SEC-ul a fost hacuit cu ceva timp in urma, desi agentia a declarat ca „unitatea” cibernetica era in lucru de luni de zile.

Pe langa Cyber Unit, SEC mai lanseaza inca o divizie: Retail Strategy Task Force. La ce nume are, deja te sperii si nici nu o sa-ti mai treaca prin cap sa faci scheme de pump&dump pentru ca super-strategii de la SEC o sa vina peste tine.

Nicio vorba de schemele de squeeze pe care brokerii de retail le folosesc pentru a fura de la clientii de retail si in niciun caz nimic cu privire la delay-ul intre tranzactii a carei dereglementare permite celor mari si puternici care au infrastructura proprie sa faca arbitraj si sa stoarca miliarde de pe piata in fiecare zi doar pentru ca … se poate si SEC doarme.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *